REKLAMA
Strúhaný tvarohový koláč
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
Plnka
- 750 g tvaroh jemný
- 100 g práškový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 4 žĺtko
- 1 polievková lyžica citrónová kôra
- 5 vaječné bielka
Cesto
- 400 g špaldová múka
- 100 g práškový cukor
- 3 polievková lyžica holandské kakao
- 1 kl kypriaci prášok
- 250 g maslo
- 1 žĺtko
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na cesto zmiešame vo väčšej miske múku, cukor, preosiate kakao a prášok do pečiva. Pridáme na kocky pokrájané studené maslo a prstami vypracujeme drobeničku, do ktorej nakoniec zapracujeme žĺtok (bielok odložíme do plnky) a vypracujeme celistvé cesto.
2. Krok
Cesto zabalíme do fólie a uložíme do chladničky, kým si pripravíme plnku.
3. Krok
Na plnku spolu vyšľaháme tvaroh, cukor, vanilkový cukor, strúhanú citrónovú kôru a postupne (po jednom) pridáme aj žĺtky. Nakoniec do plnky zľahka zapracujeme sneh z bielkov.
4. Krok
Na plech vystlaný papierom na pečenie postrúhame polovicu schladeného cesta, na cesto navrstvíme tvarohovú plnku a tú zasypeme hoblinkami z druhej polovice cesta. Koláčik pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 30 minút.