Sviečková na smotane s brusnicami
Táto sviečková fantastická 😍 sviečkovú varíme asi všetci a predsa je u každého niečím výnimočná a chutná.
Ingrediencie
- 1 kg hovädzia sviečkovica
- 150 g slaniny na prešpikovanie
- 1 Cibuľa
- 3 velke mrkvy
- 1⁄2 zeleru
- 2 petržleny
- 2 Lyžice oleja
- 3 bobkový list
- 50 g brusníc sušené
- 800 ml vody
- 1⁄2 Lyžice soli
- Štipka čierne korenie
- 250 ml smotany na varenie
Najnovšie letáky
Postup
Slaninu si nakrájame na hrubšie pásiky a pomocou noža prešpikujeme - nožom urobíme hlboké zárezy a do zárezu natlačíme kúsok slaniny.Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno.
Taktiež aj mrkvu, petržlen, zeler očistíme a nakrájame na väčšie kúsky.
Do veľkého hrnca dáme olej a mäso prudko opečieme zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Mäso vyberieme a vo výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu.
Následne k nej pridáme zeleninu a restujeme približne 10 minút. Do hrnca k orestovanej zelenine vrátime mäso, podlejeme vodou (aby bolo mäso zakryté), pridáme bobkové listy a čierne korenie.
Zakryjeme a dusíme, pokiaľ nebude mäso úplne mäkké.
Tip: najrýchlejšie sa uvarí v tlakovom hrnci ❤️
Uvarené mäso vyberieme, taktiež aj bobkové listy a zeleninu vymixujeme ponorným mixérom do hladka. Prilejeme smotanu a krátko povaríme.
Dobrú chuť 😍