REKLAMA

Tanier lenivej gazdinej

Tento tradičný slovensky obed varievala moja babka, keď bolo viacej roboty na poliach. My sme ho obohatili o údené koleno. Dá sa povedať, že dva v jednom, lebo z vývaru, čo zostane po pridaní hríbov a paradajkového pretlaku je výborná polievka.

REKLAMA
Domáce klobásy, ako ich máme najradšej – Takto sa dajú pripraviť aj doma!

Recept nájdeš v tomto článku

Domáce klobásy, ako ich máme najradšej – Takto sa dajú pripraviť aj doma!

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 ks údené koleno Pridané do
  • 1 pár údená klobása Pridané do
  • 800 g údené rebra Pridané do
  • 1 kg kyslá kapusta môže byt aj viacej Pridané do
  • 1 kg zemiak Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Údené koleno dáme variť do väčšieho hrnca s vodou. Varíme cca 1hod.

2. Krok

Pridáme údenú klobásu, údené rebrá a premytú kyslú kapustu. Varíme všetko spolu asi 30-45 minút.

3. Krok

Pridáme zemiaky a varíme ich do mäkka. Vyberiem všetko na jeden veľký tanier.

4. Krok

Z vývaru, čo nám zostal si môžeme urobiť fajnovú kapustovú polievku po pridaní sušených hríbov a jedného paradajkového pretlaku.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Komentáre (1)

Beata_Svrcekova 19. 6. 2022

Dobrý deň, recept ako fajná kapustnica...ja by som všetky ingrediencie vybrala pred dovarenim, dala na pekáč a dala zapiecť na pár minút do rúry...bolo by to ešte aj chrumkavé

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3774 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image TASTElist

Tanier lenivej gazdinej

Tento tradičný slovensky obed varievala moja babka, keď bolo viacej roboty na poliach. My sme ho obohatili o údené koleno. Dá sa povedať, že dva v jednom, lebo z vývaru, čo zostane po pridaní hríbov a paradajkového pretlaku je výborná polievka.

120
Minút
6
Počet porcií
Postup
1. Krok

Údené koleno dáme variť do väčšieho hrnca s vodou. Varíme cca 1hod.

2. Krok

Pridáme údenú klobásu, údené rebrá a premytú kyslú kapustu. Varíme všetko spolu asi 30-45 minút.

3. Krok

Pridáme zemiaky a varíme ich do mäkka. Vyberiem všetko na jeden veľký tanier.

4. Krok

Z vývaru, čo nám zostal si môžeme urobiť fajnovú kapustovú polievku po pridaní sušených hríbov a jedného paradajkového pretlaku.

Ingrediencie
1 ks
údené koleno
1 pár
údená klobása
800 g
údené rebra
1 kg
kyslá kapusta môže byt aj viacej
1 kg
zemiak