REKLAMA
Tanier lenivej gazdinej
Tento tradičný slovensky obed varievala moja babka, keď bolo viacej roboty na poliach. My sme ho obohatili o údené koleno. Dá sa povedať, že dva v jednom, lebo z vývaru, čo zostane po pridaní hríbov a paradajkového pretlaku je výborná polievka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 ks údené koleno
- 1 pár údená klobása
- 800 g údené rebra
- 1 kg kyslá kapusta môže byt aj viacej
- 1 kg zemiak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Údené koleno dáme variť do väčšieho hrnca s vodou. Varíme cca 1hod.
2. Krok
Pridáme údenú klobásu, údené rebrá a premytú kyslú kapustu. Varíme všetko spolu asi 30-45 minút.
3. Krok
Pridáme zemiaky a varíme ich do mäkka. Vyberiem všetko na jeden veľký tanier.
4. Krok
Z vývaru, čo nám zostal si môžeme urobiť fajnovú kapustovú polievku po pridaní sušených hríbov a jedného paradajkového pretlaku.
Dobrý deň, recept ako fajná kapustnica...ja by som všetky ingrediencie vybrala pred dovarenim, dala na pekáč a dala zapiecť na pár minút do rúry...bolo by to ešte aj chrumkavé