:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DlWREDzo8qHNEZCwdh8M/7228c4d17224c7035914e38d078ef14f.jpeg)
Tanier lenivej gazdinej
Tento tradičný slovensky obed varievala moja babka, keď bolo viacej roboty na poliach. My sme ho obohatili o údené koleno. Dá sa povedať, že dva v jednom, lebo z vývaru, čo zostane po pridaní hríbov a paradajkového pretlaku je výborná polievka.
Ingrediencie
- 1 ks údené koleno
- 1 pár údená klobása
- 800 g údené rebra
- 1 kg kyslá kapusta môže byt aj viacej
- 1 kg zemiak
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Údené koleno dáme variť do väčšieho hrnca s vodou. Varíme cca 1hod.
Pridáme údenú klobásu, údené rebrá a premytú kyslú kapustu. Varíme všetko spolu asi 30-45 minút.
Pridáme zemiaky a varíme ich do mäkka. Vyberiem všetko na jeden veľký tanier.
Z vývaru, čo nám zostal si môžeme urobiť fajnovú kapustovú polievku po pridaní sušených hríbov a jedného paradajkového pretlaku.
Komentáre (1)
Dobrý deň, recept ako fajná kapustnica...ja by som všetky ingrediencie vybrala pred dovarenim, dala na pekáč a dala zapiecť na pár minút do rúry...bolo by to ešte aj chrumkavé
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Tanier lenivej gazdinej
Tento tradičný slovensky obed varievala moja babka, keď bolo viacej roboty na poliach. My sme ho obohatili o údené koleno. Dá sa povedať, že dva v jednom, lebo z vývaru, čo zostane po pridaní hríbov a paradajkového pretlaku je výborná polievka.
Údené koleno dáme variť do väčšieho hrnca s vodou. Varíme cca 1hod.
Pridáme údenú klobásu, údené rebrá a premytú kyslú kapustu. Varíme všetko spolu asi 30-45 minút.
Pridáme zemiaky a varíme ich do mäkka. Vyberiem všetko na jeden veľký tanier.
Z vývaru, čo nám zostal si môžeme urobiť fajnovú kapustovú polievku po pridaní sušených hríbov a jedného paradajkového pretlaku.
Ako sa ti tento recept podaril?