REKLAMA

Tanier lenivej gazdinej

Tento tradičný slovensky obed varievala moja babka, keď bolo viacej roboty na poliach. My sme ho obohatili o údené koleno. Dá sa povedať, že dva v jednom, lebo z vývaru, čo zostane po pridaní hríbov a paradajkového pretlaku je výborná polievka.

REKLAMA
Domáce klobásy, ako ich máme najradšej – Takto sa dajú pripraviť aj doma!

Recept nájdeš v tomto článku

Domáce klobásy, ako ich máme najradšej – Takto sa dajú pripraviť aj doma!

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 ks údené koleno Pridané do
  • 1 pár údená klobása Pridané do
  • 800 g údené rebra Pridané do
  • 1 kg kyslá kapusta môže byt aj viacej Pridané do
  • 1 kg zemiak Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Údené koleno dáme variť do väčšieho hrnca s vodou. Varíme cca 1hod.

2. Krok

Pridáme údenú klobásu, údené rebrá a premytú kyslú kapustu. Varíme všetko spolu asi 30-45 minút.

3. Krok

Pridáme zemiaky a varíme ich do mäkka. Vyberiem všetko na jeden veľký tanier.

4. Krok

Z vývaru, čo nám zostal si môžeme urobiť fajnovú kapustovú polievku po pridaní sušených hríbov a jedného paradajkového pretlaku.

Komentáre (1)

Beata_Svrcekova 19. 6. 2022

Dobrý deň, recept ako fajná kapustnica...ja by som všetky ingrediencie vybrala pred dovarenim, dala na pekáč a dala zapiecť na pár minút do rúry...bolo by to ešte aj chrumkavé

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov