REKLAMA
Tart s čokoládovým krémom
Už ste skúšali tart? Toto bol môj prvý. Kakaové cesto, malinový džem, čokoládový krém a poleva z ruby čokolády. A to všetko v odľahčenejšej verzii bez množstva cukru a bez pečenia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Základ
- 100 g mixované ovsené vločky
- 100 g Mleté vlašské orechy
- 50 g kokosová múka
- 15 g strúhaný kokos
- 10 g kakao
- 80 g zmäknuté maslo
- 30 g Med
- 50 ml voda
Krém
- 200 g Horká čokoláda
- 2 ks banány
- 250 g jemný tvaroh
- malinový džem
Poleva
- 100 g čokoláda
- 50 ml mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Všetky ingrediencie spolu zmiešame a vytvoríme jednotnú hmotu. Tú natlačíme na dno a okraje formy na tart (priemer 28 cm). Odložíme do chladničky a pripravíme krém.
2. Krok
V hrnci roztopíme čokoládu. Banány rozmixujeme ponorným mixérom. Následne ich zmiešame s čokoládou. Nakoniec vmiešame tvaroh. Krém môžeme ešte prešľahať mixérom.
3. Krok
Na základ tartu natrieme malinový džem a navrstvíme krém. Opäť odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu.
4. Krok
Čokoládu s mliekom roztopíme v mikrovlnke, rozmiešame a nalejeme na krém. Ozdobíme a necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.