REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MshswOsziWYyuM5jfXKE/4d6db7e4982b883f6e67ad277ebe09.jpeg)
Zdroj: Josef Mohyla from Getty Images Signature
Tekvicový kompót s ananásom
Recept na tekvicový kompót s ananásom. Je to nápaditý a chutný spôsob, ako na jeseň využiť prebytočnú tekvicu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 kg tekvica
- 1 ks Veľký ananás
- 200 g cukor
- štipka klinčekov
- štipka škorice
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Najprv z tekvice odstráňte šupku a semená a nakrájajte ju na kúsky. Je to dôležité, aby sa tekvica dokonale uvarila a nezostali v nej tvrdé kúsky.
2. Krok
Ananás ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
3. Krok
Do veľkého hrnca pridajte kúsky tekvice a ananásu, cukor, klinčeky a škoricu.
4. Krok
Pridajte toľko vody, aby bolo ovocie úplne ponorené.
5. Krok
Priveďte do varu a varte na miernom ohni približne 15 minút, kým sa tekvica úplne nerozvarí a ananás nezačne uvoľňovať šťavu.
6. Krok
Tekvicový kompót nechajte vychladnúť a podávajte ho teplý alebo vychladený. Tento kompót si môžete vychutnať samostatne alebo ako prílohu k dezertom.