:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6RLjQLYkp4Wzl4R3FDjx/1200b6db727dfe1545a2353813c70c.jpeg)
Zdroj: tvirbickis from Getty Images
Tekvicový sendvič
Tento zdravý tekvicový sendvič je skvelý ako raňajkový toast alebo len tak na čaj.
Ingrediencie
- 1 kg tekvica
- 500 g polohrubá múka
- 1 Lyžice prášok do pečiva
- 200 g cukor
- 1 kus vanilkový cukor
- štipka soli
- 3 kus vajcia
- 100 ml Rastlinný olej
- 150 ml mlieko
- 1 Lyžica škorica
- maslo
- hrubá múka
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Tekvicu umyte, rozrežte na polovicu, odstráňte semienka a nakrájajte na menšie kúsky. Vyberte si menšie tekvice, sú sladšie a menej vláknité.
Tekvicu vložte do pekáča, prikryte fóliou a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 40 minút alebo kým nezmäkne. Para z pečenia ju urobí mimoriadne mäkkou.
Medzitým vo veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor, soľ a škoricu.
Upečenú tekvicu nechajte vychladnúť, potom ju ošúpte a očistite.
Do tekvicového pyré pridajte vajcia, olej a mlieko a dobre premiešajte. Túto zmes pridajte k suchým prísadám a opäť dobre premiešajte.
Formu vymažte maslom, vysypte hrubou múkou a nalejte do nej cesto.
Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 45 minút. Sendvič je hotový, keď doň pichnete špajdľou a vyjde suchý. Počas pečenia neotvárajte rúru, sendvič by mohol prasknúť.
Nechajte sendvič vychladnúť, potom ho obráťte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť. Tento tekvicový sendvič je skvelý ako raňajkový toast alebo len tak na čaj.