REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-I45tgiihTPfBJbl4OUS/2d5ac1a629318306d245f71bc5ec6e.jpeg)
Topinambur
Topinambur je ľudovo nazývaný židovský zemiak, jeruzalemské artičoky alebo slnečnica hľúzňatá.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 10 ks topinambur
- 1 ks mrkva
- 6 ks šalotky
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 hnček ryža
- šťava z polovice citróna
- soľ
- mleté čierne korenie
- mäta čerstvá
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Topinambur - jeruzalemské artičoky umyjeme, ošúpeme a namočíme do citrónovej vody.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-I45tgiihTPfBJbl4OUS/e491bf1c4589d97aa6fd00e21c03d2.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Na panvici rozpálime olej, osmažíme šalotku a cesnak. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a topinambury.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-I45tgiihTPfBJbl4OUS/8349db4af922f57fd0079defce6567.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Ryžu poriadne premyjeme, scedíme a pridáme do hrnca. Ochutíme podľa potreby a pridáme 1 lyžičku citrónovej šťavy. Môžeme priliať trochu vody a varíme na miernom ohni dokiaľ nebude topinambur makký.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-I45tgiihTPfBJbl4OUS/e305edf000408bfe1e5e9f180ce9ca.jpeg)
Zdroj: Youtube