REKLAMA
Tradičný segedínsky guláš
Jedlá s kyslou kapustou sú veľmi obľúbené, preto treba vyskúšať pripraviť aj pravý segedínsky guláš.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1⁄2 kg kapusta kvasená
- 1 ks Cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 60 dkg bravčové plece
- 1 ks smotana kyslá
- soľ
- korenie čierne mleté
- 1 čl kmín
- bobkový list
- 2 čl paprika červená mletá
- 1 pl olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vo väčšom hrnci si rozpálime olej, pridáme nasekanú cibuľu a cesnak, opražíme. Pridáme na kocky nakrájané bravčové plece. Mäso zatiahneme, keď je hnedé pridáme korenie, soľ, rascu, mletú červenú papriku a bobkový list.
2. Krok
Mäso podlejeme vodou a dusíme do mäkka. K udusenému mäsu pridáme premytú a na menšie kúsky prekrojenú kyslú kapustu. Spolu dusíme aspoň 10 minút.
3. Krok
Na záver už len dochutíme segedínsky guláš s kyslou smotanou. Poprípade dosolíme podľa chuti. Najlepšie chutí s knedľou.