REKLAMA
Tvarohové placky
Tvarohové placky, ktoré môžete jesť ako výbornú netradičnú prílohu. Môžete ich ale zjesť len tak a pridať si k nim zeleninu alebo niečo iné.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 120 g polohrubej múky
- 120 g tvarohu
- 50 g strúhanky
- 2 bielky na obalenie
- 20 g masla
- 2 žĺtky
- strúhanka na obalenie
- soľ olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Do misy dajte múku, tvaroh, maslo rozdelené na kúsky, strúhanku, ochuťte soľou a všetko premiešajte. Pridajte žĺtky a vypracujte tuhé cesto.
2. Krok
Cesto následne rozváľajte na doske, mala by to byť placka hrubá asi 1 cm. Formičkou alebo pohárikom vykrajujte kolieska.
3. Krok
Namáčajte ich do bielkov a obaľte v strúhanke. Takéto placky vypražte na oleji dozlata.