Zdroj: Master_Video from Getty Images
Údená domáca klobása
Perfektná údená domáca klobása, ktorá chutí lepšie ako z obchodu.
Ingrediencie
- 2 kg bravčového mäsa
- 200 g Slaniny
- 3 pl soľ
- 2 pl mletej červenej papriky
- 1 kl mletej čiernej papriky
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 m črevá na klobásy
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Najprv musíme mäso očistiť od šľiach a nakrájať na menšie kúsky. Potom ho pomelieme mlynčekom na mäso spolu so slaninou. Zvolíme najhrubší disk, aby klobása nebola príliš jemná. Tenká klobása sa pri údení rýchlejšie vysuší a môže byť tvrdá.
K mäsovej zmesi pridáme strúčiky cesnaku pretlačené cez lis. Pridáme soľ, papriku, dobre premiešame a necháme odležať v chladničke aspoň 24 hodín.
Na druhý deň si pripravíme črevá na plnenie. Naplníme ich mäsovou zmesou pomocou mäsových plničiek. Dávajte pozor, aby ste ich neplnili príliš - črevá sa môžu pretrhnúť.
Klobásu pevne zaviažeme. Potom ju vložíme do hrnca s vodou a varíme 1,5 hodiny. Po uvarení klobásu necháme vychladnúť.
Nakoniec ju vyudíme na nízkej teplote (70-80°C) 2-3 hodiny, až kým nebude mať peknú zlato-hnedú farbu.