REKLAMA
Zdroj: Facebook
Veľkonočná paska - recept
Najlepšia veľkonočná paska s mandľami, sladký chlebík, ktorý nesmie chýbať na veľkonočnom stole. Ide o typický veľkonočný koláčik.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g polohrubá múka
- 70 g cukor
- 2 dl mlieko
- 1 ks vanilkový cukor
- 100 g maslo
- 3 ks vaječný žĺtok
- 1 ks vajce
- mandľové plátky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
125 min.
1. Krok
Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Necháme vykysnúť na teplom mieste 10 minút.
2. Krok
Múku si zmiešame s vanilkovým cukrom a maslom, pridáme urobený kvások a všetko spolu miesime do vláčneho cesta, ktoré si necháme na telom mieste vykysnúť v miske, prikryté čistou utierkou hodinu.
3. Krok
Vykysnuté cesto vytvarujeme do tvaru bochníka, a dáme do okrúhlej vymastenej formy ešte na chvíľu dokysnúť.
4. Krok
Bochník si nožíkom nakrojíme do kríža, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami.
5. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre 40 minút na 180°C. Necháme poriadne vychladnúť a môžeme podávať :)