REKLAMA
Zdroj: Youtube
Vianočná kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Recept na výbornú vianočnú kapustnicu s údeným mäsom a klobásou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 kg kyslá kapusta
- 1 kg bravčové mäso
- 150 g údené mäso
- 50 g slanina
- 250 g klobása
- 50 ml olej
- 2 kus Cibuľa
- 60 g sušené huby
- 2 čl mletá sladká paprika
- 11⁄2 čl soľ
- 11⁄2 čl vegeta
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 1⁄2 čl rasca celá
- 2 kus bobkový list
- 11⁄2 čl majoránka
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 čl kryštálový cukor
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
130 min.
1. Krok
Cibuľu, mäso a slaninu nakrájame na kocky.
2. Krok
Cibuľu osmažíme na oleji.
3. Krok
Po chvíli pridáme k cibuli aj mäso.
4. Krok
Mäso posypeme červenou paprikou a premiešame ho. Podlejeme ho trochou horúcej vody.
5. Krok
Dochutíme ho tiež soľou, čiernym korením, rascou a vegetou.
6. Krok
Huby máme namočené vo vlažnej vode.
7. Krok
Huby scedíme a pridáme do polievky. Podľa potreby dolejeme horúcu vodu a dusíme 15 minút.
8. Krok
Následne pridáme do polievky vyžmýkanú kyslú kapustu.
9. Krok
Údené mäso nakrájame na kúsky a pridáme ho do kapustnice. Varíme spolu 20 minút.
10. Krok
Klobásu nakrájame na kolieska, pridáme do kapustnice a varíme spolu 15 minút.
11. Krok
Kapustnicu nakoniec dochutíme bobkovým listom, majoránkou, cesnakom a cukrom.