Zdroj: larik_malasha for iStockPhotos
Vianočné stromčeky zo sladkého lístkového cesta
Tento recept vyčarí mojej rodine úsmev na tvári, najmä v čase Vianoc. Sladké vianočné stromčeky z lístkového cesta sú nielen hitom na sviatočnom stole, ale aj perfektným darčekom pre priateľov a rodinu. Dobré je, že ich príprava je veľmi jednoduchá a vyžaduje si len niekoľko surovín.
Ingrediencie
- 1 Balenie Lístkové cesto (chladené alebo čerstvé, záleží na vašich preferenciách)
- 4 PL hnedý cukor
- 4 PL škorica
- Trochu rozpusteného masla na natieranie
- Múčny cukor na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť sladké vianočné stromčeky z lístkového cesta, najprv predhrejte rúru na 200 stupňov a vyložte plech papierom na pečenie.
Rozvaľkajte lístkové cesto a nakrájajte ho pozdĺžne na 12 rovnako širokých pásov. Ja som zistil, že najlepšie sa mi osvedčila šírka asi 2 cm.
Vezmite dva pásy a stlačte ich v strede tak, aby vytvorili stromček. Pokračujte týmto spôsobom, kým nebudete mať hotové všetky jedličky. Na zlepenie jedličky použite drevenú špajdľu.
Potom každý stromček potrite rozpusteným maslom. Maslom príliš nešetrite, pretože dodá pekný lesk a umožní škorici a cukru lepšie priľnúť k lístkovému cestu.
Teraz zmiešajte hnedý cukor a škoricu a rovnomerne posypte vianočné stromčeky.
Vianočné stromčeky pečte približne 10-15 minút alebo kým nevykysnú a nezískajú zlatohnedú farbu. Priebežne kontrolujte rúru - lístkové cesto sa môže rýchlo spáliť!
Po vytiahnutí vianočných stromčekov z lístkového cesta z rúry ich nechajte mierne vychladnúť a potom ich posypte práškovým cukrom, aby boli zasnežené. Drevené špajle napichnite na pralinku, aby stromčeky stáli vzpriamene.