:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-6-P4ocKNHpttXrW7sSz/6b04c3c0e282a4f251dd51457f4872.jpeg)
Výborné kysnuté pečivo / Rožky
Úžasné pečivo mäkučké a lahučké ako pierko! Ak nemáte doma chlieb, netreba bežať hneď do obchodu. Upečte si jednoducho a rýchlo čerstvé domáce pečivo🤩 Je stokrát lepšie ako z obchodu!
Ingrediencie
Na cesto
- 1 kg hladká múka
- 550 ml mlieko
- 100 ml olej rastlinný
- 100 ml olej olivový
- 2 vaječné bielky
- 42 g droždie
- 11⁄2 pl soľ
- 1 pl cukor
Na vrch
- 2 žĺtky
- podľa chuti semienka
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z udaných surovín si vypracujeme mäkké, vzdušné cesto, ktoré sa oddeluje od misky. Cesto krátko vymiesime do bochníka a necháme 1 hodinu kysnúť.
Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, upravíme ich do okrúhleho tvaru a vyváľkame na hrúbku cca.5-6mm. Cesto pokrájame na 8 častí/trojuholníkov. Každý kúsok znova trochu vyválkame a skrútime do tvaru rožka. Krútime vždy smerom ku špicu.
Rohlíky poukladáme na plech s papierom a zakryté necháme 15 minút podkysnúť. Zatial si rozohrejeme aj rúru na 190°C. Po uplynutí času rožky natrieme so žĺtkom, ktoré sme zmiešali s troškou vody. Posypeme podla vlastnej chuti semienkami, alebo hrubozrnnou soľou. Pečieme na 190°C 20 minút.
Pečivo je úžasne lahučké a mäkké😍 Počas pečenia krásne rozvoniava a chuťovo je skvelé!!! Dá sa jesť naozaj ku všetkému, jedine ak ho chcete mať trocha neutrálnejšej chuti, tak dajte menej soli. Prajem dobrú chuť!!!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-6-P4ocKNHpttXrW7sSz/fd4069518112aba20b22d9f18b0877.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube