REKLAMA

Zdroj: congerdesign : Pixabay

Vyrobte si vlastný jablkový a hruškový džem

V našej rodine sme vždy prikladali veľký význam domácemu džemu. Veľmi špeciálny recept, ktorý robím každý rok na jeseň, je jablkovo-hruškový džem. Je to jednoduchý recept, ale vynikne v ňom kvalita sladkokyslého ovocia. Najradšej používam jablká a hrušky z našej vlastnej záhrady.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg jablko Pridané do
  • 1 kg Hrušky Pridané do
  • 500 g Želírovací cukor dva ku jednej Pridané do
  • 1 stlačené citrón Pridané do
  • 1 vanilkový struk Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Ak si chcete sami pripraviť jablkovo-hruškový džem, najprv odvážte a pripravte ovocie. Na tento recept odporúčam použiť zrelé a aromatické ovocie. Chuť džemu závisí predovšetkým od kvality jabĺk a hrušiek.

2. Krok

Po umytí jabĺk a hrušiek odstráňte jadrovník a ovocie nakrájajte na malé kocky. Tento krok je dosť dôležitý, pretože menšie kúsky zabezpečia, že džem bude mať neskôr peknú konzistenciu.

3. Krok

Nakrájané ovocie zmiešajte vo veľkom hrnci s konzervačným cukrom (2:1), citrónovou šťavou a dužinou z vanilkového struku. Dobrým tipom je pridať do hrnca aj vyškrabaný vanilkový struk, ktorý dodá šťave ešte viac chuti.

4. Krok

Po krátkom premiešaní priveďte ovocie s cukrom do varu. Džem by sa mal za stáleho miešania variť aspoň 4 minúty. Ja uprednostňujem o niečo dlhší čas varenia, pretože tak džem lepšie želíruje.

5. Krok

Po uvarení vyberte vanilkový struk z hrnca a ešte horúci jablkovo-hruškový džem naplňte do sterilizovaných pohárov. Pred uzavretím pohárov sa uistite, že sú naplnené až po okraj. Najlepšia domáca raňajková nátierka !

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov