Zdroj: fotografiche from Getty Images
Základ na pizzu z červených paradajok
Skutočne lahodný a jednoduchý recept na základ na pizzu z čerstvých červených paradajok. Tento recept je ideálny ako základ pre všetky vaše obľúbené pizzové varianty.
Ingrediencie
- 10 kus červené paradajky
- 1 kus veľký cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- 1 lyžička sušené bazalka
- 1 lyžička sušený oregáno
- mleté čierne korenie
- 1⁄2 lyžička soľ
- 2 Lyžice olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Paradajky umyjte a nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu a cesnak olúpajte a nakrájajte nadrobno.
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým nebudú mäkké a zlatohnedé.
Pridajte nakrájané paradajky, bazalku, oregáno, soľ a korenie. Premiešajte a nechajte na mierne vychladnutej platni dusiť približne 30 minút, kým sa paradajky nerozpadnú a omáčka sa nezredukuje.
Pomocou tyčového mixéra omáčku rozmixujte na hladko. Ak je príliš hustá, pridajte trochu vody.
Omáčka je hotová a pripravená na použitie na pizze. Môžete ju vychladiť a skladovať v chladničke až týždeň, alebo môžete ju zmraziť na neskoršie použitie.