Zákusok alá Ferrero Rocher
Tent zákusok vyšiel úžasne. Pri jeho plánovaní a príprave som do konca nevedela ako ho spracujme a čo z neho vznikne. No podaril sa na jednotku. Skvelý a nie veľmi kalorický dezert.
Ingrediencie
Korpus
- 6 ks vajec
- 60 g cukor trstinový
- 20 g vanilínový cukor
- 60 g rozmixované lieskovce
- 60 g hladká múka
- 1 čl prášok do pečiva
Krém
- 1⁄2 balenia čokoládový puding
- 200 ml mlieko
- 15 g cukor
- 100 g cream cheese lučina
- 100 g jemný tvaroh
- 200 g zdravá nátierka ferrero rocher allnutrition
Na vrch
- Lieskovce rozmixované
- 100 g čokoláda mix mliečna a horká
- mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme múku, orechy a prášok do pečiva a zmiešame. Z bielkov vymiešame tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Cesto rovnomerne rozotrieme na klasický veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.
Po dopečení stiahneme papier na pečenie a cesto necháme vychladnúť.
Po vychladnutí zrežeme nerovné kraje a cesto prekrojíme na 3 rovnaké časti
Uvaríme si hustý puding, ktorý za občasného miešania necháme mierne vychladnúť. Primiešame cream cheese a tvaroh.
Nátierku roztopíme v mikrovlnke.
Na prvú časť plátu rozotrieme nátierku a polovicu krému. Prikryjeme druhou časťou korpusu a postup zopakujeme. Na posledný plát korpusu rozotrieme nátierku.
Čokoládovú polevu pripravíme roztopením čokolády spolu s trochou mlieka. Polevu rozotrieme na vrch koláča a posypeme rozmixovanými lieskovcami. Odložíme stuhnúť do chladničky.