REKLAMA
Zdroj: ninafirsova from Canva
Zapečené filety z tresky
Recept na výborné zapečené filety z tresky, ktoré sa hodia na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 kus filety z tresky
- 2 kus rajčiny
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 pl olivového oleja
- soľ a korenie
- čerstvá bazalka alebo petržlen na ozdobenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Rúru predhrejte na 180 °C. Filety z tresky dôkladne omyjte a osušte. Rajčiny opláchnite a nakrájajte. Strúčiky cesnaku ošúpte a pretlačte.
2. Krok
Do veľkej pekáča rozotrite olivový olej. Priložte filety z tresky a posypte ich soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Na každý filet položte plátky rajčín a posypte cesnakom.
3. Krok
Zapekajte 15 - 20 minút, respektíve až kým nie je ryba pevná a biela.
4. Krok
Pred podávaním posypte filety čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.