Zapekaný baklažán s cestovinou
Výborný šťavnatý baklažán .
Ingrediencie
- 70 g jarná cibuľa
- 250 g baklažán
- 15 g maslo
- 50 g šunka zaúdená
- 5 prepeličie vajco
- 2 prelisovaný strúčik cesnaku
- 8 rajčina
- 100 g plátkový údený syr
- 130 g cestoviny
- kari prášok
- údená paprika mletá
- soľ
- maslo rozpustené
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si nakrájame baklažán na kolieska a posolíme aby nám horkosť odišla, necháme chvíľku postáť.
Na masle osmahneme nakrájanú jarnú cibuľku. Pridáme zaúdenú šunku nakrájanú na malé kúsky. Spolu ešte chvíľku osmahneme. Po vychladnutí primiešame prepeličie vajíčka,sú hutnejšie ako slepačie a tiež zdravšie,,údenú mletú papriku,soľ, kari.Premiešame spolu vznikne nám plnka na baklažán.
Jánsku misu vymastíme maslom a rozložíme na dno uvarené cestoviny.Baklažánové kolieska umyjeme zo soli ,osušíme a rozložíme na uvarené cestoviny.
Na kolieska baklažánu navrstvíme plnku na vrch plnky rozložíme rajčiny a prikryjeme údeným plátkovým syrom a trošku posypeme mletou červenou paprikou. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme, nakoniec iba zvrchu zapečieme. Hotovo a podávame, dobrú chuť.