Zemiaková musaka
Tento tanier je jedným z najznámejších gréckych jedál, ale zároveň je náročné ho pripraviť. Tu nájdete najjednoduchší spôsob, ako pripraviť najchutnejšiu musaku.
Ingrediencie
- 3 ks Baklažány
- 450 g Mleté jahňacie alebo teľacie mäso
- 1 kus Cibuľa
- 2 ks Veľké paradajky
- 2 ks zemiak
- 1 stručik cesnak
- Pohár bieleho alebo červeného vína
- soľ
- tymián
- mleté čierne korenie
- Bešamelová omáčka
- strúhaný syr
- 4 plátky mozzarella
Najnovšie letáky
Postup
Baklažány umyte a nakrájajte na 0,5 cm plátky. Potom ich položte na savý papier so štipkou soli.
Medzitým zľahka opražte zemiaky nakrájané na plátky, nechajte ich odkvapkať a odložte bokom.
Na tej istej panvici opečte baklažány a potom odstráňte prebytočný olej.
Cibuľu, cesnak a mäso spolu orestujte. Okoreňte soľou a korením.
Pridajte tymián a paradajky a smažte 20 minút na strednom ohni. Pridajte víno a počkajte 10 minút, kým sa odstráni všetka tekutina.
Rúru predhrejte na 160 °C. Medzitým dajte do pekáča zemiakový základ.
Najprv položte vrstvu baklažánu a potom vrstvu mäsovej omáčky. Potom postup opakujte, kým ich nedokončíte.
Potrite bešamelovou omáčkou a posypte strúhaným syrom a syrom mozzarella. Potom vložte pekáč do rúry na približne 15-20 minút.
Tvoja snaha bola zúfalá! Teraz si vychutnajte najchutnejšiu musaku, akú ste kedy jedli.