:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/INMzFON5BszdeLhZh0EF/5169ce29464459433f886fdcf0c551.jpeg)
Zemiaková musaka
Tento tanier je jedným z najznámejších gréckych jedál, ale zároveň je náročné ho pripraviť. Tu nájdete najjednoduchší spôsob, ako pripraviť najchutnejšiu musaku.
Ingrediencie
- 3 ks Baklažány
- 450 g Mleté jahňacie alebo teľacie mäso
- 1 kus Cibuľa
- 2 ks Veľké paradajky
- 2 ks zemiak
- 1 stručik cesnak
- Pohár bieleho alebo červeného vína
- soľ
- tymián
- mleté čierne korenie
- Bešamelová omáčka
- strúhaný syr
- 4 plátky mozzarella
Najnovšie letáky
Postup
Baklažány umyte a nakrájajte na 0,5 cm plátky. Potom ich položte na savý papier so štipkou soli.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/INMzFON5BszdeLhZh0EF/edf624c725bef5e6ee2bb031263c14.png)
Medzitým zľahka opražte zemiaky nakrájané na plátky, nechajte ich odkvapkať a odložte bokom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/INMzFON5BszdeLhZh0EF/74563d829ae15a71192a0a495b002d.png)
Na tej istej panvici opečte baklažány a potom odstráňte prebytočný olej.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/INMzFON5BszdeLhZh0EF/c9d4ad4421a365c8c7291711759bb9.png)
Cibuľu, cesnak a mäso spolu orestujte. Okoreňte soľou a korením.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/INMzFON5BszdeLhZh0EF/515b6b3c341501dc3b828672bc1149.png)
Pridajte tymián a paradajky a smažte 20 minút na strednom ohni. Pridajte víno a počkajte 10 minút, kým sa odstráni všetka tekutina.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/INMzFON5BszdeLhZh0EF/73683e1b30d7383b59d3ea83c0df99.png)
Rúru predhrejte na 160 °C. Medzitým dajte do pekáča zemiakový základ.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/INMzFON5BszdeLhZh0EF/ecd350e3c4de43ab367feac22158e5.png)
Najprv položte vrstvu baklažánu a potom vrstvu mäsovej omáčky. Potom postup opakujte, kým ich nedokončíte.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/INMzFON5BszdeLhZh0EF/2b902bb7e30ff14ac4fa2595266786.png)
Potrite bešamelovou omáčkou a posypte strúhaným syrom a syrom mozzarella. Potom vložte pekáč do rúry na približne 15-20 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/INMzFON5BszdeLhZh0EF/366a14724064efbd77b7b855c1ea10.png)
Tvoja snaha bola zúfalá! Teraz si vychutnajte najchutnejšiu musaku, akú ste kedy jedli.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/INMzFON5BszdeLhZh0EF/f3ba8788fd6688dc17e663de20ca72.png)