REKLAMA
Zemiakové placky-podlesníky bez múky
Tento recept som našla na Facebooku,,zaujal ma keďže múku nerada používam a tieto sa zahusťujú strúhankou,skúsila som len som si ich trochu upravila.Výborne, jemné, nadýchané, inak už robiť nebudem .
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 110 g údené mäso
- 630 g zemiak
- 3 ks vajco
- 1 ks Cibuľa
- 3 ks strúčik cesnak
- 70 g strúhanka
- 100 ml mlieko
- soľ a korenie
- majoránka
- drvená rasca
- bravčová masť olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Údené mäso si nakrájame na drobné kocky. Pridáme nastrúhané na jemné slížiky zemiaky a tiež majoránku,korenie mleté čierne, soľ,drvený kmín a vajíčka.
2. Krok
Aby sme si nepostrúhali prsty zbytky zemiakov dáme do mixéra, pridáme, cibuľu, cesnak,mlieko a strúhanku, roxmixujeme.Vznikne nám hustá kaša.
3. Krok
Hustú zemiakovú kašu pridáme ku zmesy zemiakov s mäsom.Dobre premiešame.
4. Krok
Na panvicu dáme masť alebo olej.
5. Krok
A do rozpálenej rozotrieme naše zemiakové cesto a osmažíme z oboch strán do chrumkavá a ružova.
6. Krok
Mňamku máme hotovú,, dobrú chuť.