REKLAMA

Zemiaky plnené hubami, camembertom, cibuľkou a šunkou

REKLAMA
Výborná rýchla večera? Viac ako 40 overených receptov a chutných kombinácií

Recept nájdeš v tomto článku

Výborná rýchla večera? Viac ako 40 overených receptov a chutných kombinácií

Ingrediencie

porcií
3
  • 9 väčších zemiakov Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 4 hermelínový syr Pridané do
  • 4 huba Pridané do
  • 100 g strúhaný syr Pridané do
  • šunka, slanina alebo klobása Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvá pažítka Pridané do
  • petržlenová vňať sušená alebo čerstvá Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Zemiaky nečistíme len umyjeme a ako pomôcku použijeme špajdle. Zemiak napichneme na špajdľu tak, aby špajdľa prechádzala stredom celého zemiaku. Začneme robiť zárezy do trištvrtiny zemiaku vzdialené od seba cca 3 mm. Zemiak krájame tak, aby spodná časť ostala celá, čiže dávame pozor, aby sme neprekrojili zemiak úplne.

2. Krok

Cibuľu si očistíme prekrojíme na polku a nakrájame na tenké plátky. Takisto nakrájame aj šampiňóny, slaninu alebo klobásu a tiež camembert. Vytiahneme špajdľu zo zemiaku a nakrájané suroviny striedavo alebo podľa seba vkladáme do zárezov.

3. Krok

Naplnené zemiaky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou alebo bylinkami. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 210 stupňov cca 40 minút záleží od rúry kým zemiaky nebudú mäkké.

4. Krok

Odstránime alobal posypeme postrúhaným syrom a ešte 10- 15 minút dopekáme, kým vrch zemiakov nie je krásne chrumkavý. Upečené zemiaky posypeme čerstvou pažítkou. Podávame s kečupom alebo ľubovoľným dresingom najlepšie cesnakovým.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov