Zdroj: Freepik
Ako si vyrobiť domáci chrenový krém
Nič sa nevyrovná čerstvo pripravenému chrenovému krému. Úžasne dochutí každé mäsové jedlo a výborne poslúži ako korenie na sendviče.
Ingrediencie
- 1⁄2 pohár čerstvý chren, olúpaný a jemne nastrúhaný
- 1 pohár Kyslej smotany
- 1 polievková lyžica Dijonskej horčice
- 1 polievková lyžica bieleho vínneho octu
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravte pracovný priestor. Koreň chrenu ošúpte škrabkou na zeleninu, podobne ako pri mrkve. Dávajte pozor, aby ste sa počas tohto procesu nedotkli očí, pretože čerstvý chren môže byť dosť silný.
Koreň chrenu nastrúhajte na jemnom strúhadle. Tým sa zabezpečí rovnomerné rozloženie chrenovej chuti v kréme. Ak je to možné, urobte to v dobre vetranej miestnosti, aby vám z výraznej arómy neslzili oči.
V miske zmiešajte čerstvo nastrúhaný chren, kyslú smotanu, dijonskú horčicu a biely vínny ocot. Tieto prísady miešajte, kým sa dôkladne nepremiešajú. Horčica dodáva chrenu pikantný nádych, ktorý dopĺňa jeho pálivosť, čo je podľa mňa veľmi príjemná kombinácia.
Zmes podľa chuti dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Nezabudnite, že chute sa zintenzívňujú, keď chrenový krém stuhne, takže to s korením nepreháňajte.
Pred podávaním je najlepšie nechať chrenový krém odpočívať v chladničke aspoň hodinu. Táto doba odpočinku dáva chutiam čas na premiešanie a ja som si všimol, že umocňuje celkovú lahodnosť krému.