Zdroj: Pixabay
Ako si vyrobiť údenú grilovaciu omáčku Chipotle
Táto údená čapotová omáčka je skvostnou zmesou dymových, štipľavých a mierne pikantných chutí. Je to všestranná omáčka, ktorá je ideálna na grilované jedlá, grilované mäso, hamburgery alebo aj ako salsa na tacos. S touto ľahko pripraviteľnou omáčkou plnou chutí dodáte svojim obľúbeným jedlám autentický mexický nádych.
Ingrediencie
- 2 Konzervované papričky chipotle v omáčke adobo
- 1 polievková lyžica Omáčka adobo (z konzervovaných papričiek chipotle)
- 3 Zrelé rímske paradajky
- 1 Malá biela cibuľa, nakrájaná na štvrtiny
- 3 strúčiky Cesnak, olúpaný
- 1 polievková lyžica olivový olej
- Soľ, podľa chuti
- 1 polievková lyžica údená paprika
- 1⁄2 pohár voda
Najnovšie letáky
Postup
Gril nastavte na stredne vysokú teplotu. Paradajky, cibuľu a cesnak položte na tácku a pokvapkajte olivovým olejom. Dochuťte štipkou soli.
Tácku položte na gril a za občasného otáčania zeleninu pečte asi 10 minút, kým nie je spálená a mäkká.
Zeleninu vyberte z grilu a nechajte ju mierne vychladnúť.
V mixéri alebo kuchynskom robote zmiešajte grilovanú zeleninu, papričky chipotle, omáčku adobo, údenú papriku a vodu.
Mixujte do hladka. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte viac vody, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
Ochutnajte a v prípade potreby dochuťte ďalšou soľou.
Vaša údená čapotová omáčka je pripravená na podávanie alebo ju môžete skladovať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až 1 týždeň.