Zdroj: Pixabay
Ako urobiť jednoduchý syrovo-hubový a špenátový quiche
Quiche so šampiňónmi a špenátom je výdatný a sýty pokrm, ktorý je ideálny na neskorú večeru, obed alebo večeru.
Ingrediencie
- Hotové cesto na pečivo
- 2 poháre čerstvých špenátových listov
- 1 pohár šampiňóny nakrájané na plátky
- 4 Veľké vajcia
- 1 pohár Tučnej smotany
- 1 pohár Strúhaného syra gouda
- 1⁄2 pohár Strúhaného syra čedar
- 1⁄2 kus Cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 2 strúčiky Cesnak, mletý
- 2 polievková lyžica masla
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
Vyvaľkajte cesto a vložte ho do formy na koláč. Poriadne popritláčajte dlaňami, odstráňte prebytočné okraje a dno popichajte vidličkou.
Cesto pečte 10-15 minút, potom ho vyberte z rúry a odložte.
Na panvici na miernom stupni ohrevu rozpusťte maslo a orestujte cibuľu. Keď je zlatistá, pridajte cesnak a huby a restujte, kým nezmäknú.
Asi 5 minút pred koncom varenia pridajte špenátové listy a miešajte. Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Túto zmes odložíme bokom, aby vychladla.
V samostatnej miske vyšľahajte vajcia, smotanu a syry. Zmiešajte ich s vychladnutou zmesou špenátu a húb a všetko nalejte do predpečeného cesta.
Quiche vložte do rúry a pečte 35-40 minút alebo kým nebude vrch zlatistý.
Pred krájaním na plátky a podávaním ho vyberte z rúry a nechajte mierne vychladnúť.