Zdroj: Pixabay: ppkpichch
Ako uvariť krevety s chilli a cesnakom
Tieto krevety s chilli a cesnakom sú rýchlym a jednoduchým jedlom plným chuti.
Ingrediencie
- 400 g Veľké krevety, olúpané a zbavené jadier
- 10 strúčiky Cesnak, jemne nasekaný
- 2 červené chilli papričky, zbavené jadierok a nadrobno nasekané
- 3 polievková lyžica olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžička sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica citrónová šťava
- 1 polievková lyžica Nasekaná petržlenová vňať
- Parená ryža, na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv sa uistite, že sú krevety správne očistené a zbavené jadier. Verte mi, tento krok zvýrazní najlepšiu chuť kreviet.
Na rozpálenú panvicu pridajte olivový olej a počkajte, kým sa začne trblietať, než prejdete k ďalšiemu kroku - čo je skvelá metóda na zistenie, či je olej pripravený.
Teraz pridajte nadrobno nasekaný cesnak a červenú papriku. Opatrne premiešajte a dbajte na to, aby sa cesnak nespálil - pamätajte, že spálený cesnak môže mať nežiaducu horkú príchuť.
Keď cesnak a chilli zmäknú, čo zvyčajne trvá asi minútu, pridajte krevety. Dôkladne ich osolíme a okoreníme.
Krevety varte, kým nezružovejú - to je dobrý signál, že sú uvarené. To by malo trvať približne 4-5 minút.
Teraz pridajte sójovú omáčku a čerstvú citrónovú šťavu - kyselina v týchto zložkách vyrovnáva teplotu a dodáva pokrmu hĺbku.
Tento koncert chutí varte ešte minútu. Nezabudnite, že krevety nesmú byť príliš varené, inak budú gumové.
Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou, všetko naposledy premiešajte a ihneď podávajte na posteli s dusenou ryžou.
Vychutnajte si každé sústo tejto explózie chutí - každá z nich je dôkazom krásy jednoduchých, čerstvých surovín!