Zdroj: Pixabay
Ako uvariť vegánsku raňajkovú tempehovú slaninu
Objavte vegánsku alternatívu slaniny s týmto receptom Tempeh Bacon. Tempeh sa vyrába z fermentovaných sójových bôbov a je bohatou a výdatnou náhradou, ktorá nešetrí na chuti. Tento recept, ktorý sa marinuje v omáčkach a koreniach a potom sa smaží na panvici do chrumkavej dokonalosti, ponúka zdravú a uspokojivú možnosť na raňajky, šaláty alebo všade tam, kde používate tradičnú slaninu.
Ingrediencie
- 8 uncí Tempeh
- 2 pl Sójová omáčka alebo tamari
- 1 polievková lyžica javorový sirup
- 1 polievková lyžica jablčný ocot
- 1 čajová lyžička tekutý dym
- 1⁄2 čajová lyžička kmín
- 1⁄2 čajová lyžička cesnakový prášok
- 1⁄2 čajová lyžička údená paprika
- 1⁄4 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 11⁄2 pl Olivový alebo kokosový olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv nakrájajte tempeh na tenké pásiky. Mali by ste sa snažiť o približne rovnakú hrúbku ako pri štandardnom plátku slaniny.
Na prípravu marinády zmiešajte sójovú omáčku alebo tamari, javorový sirup, jablčný ocot, tekutý dym, rascu, cesnakový prášok, údenú papriku a čierne korenie v plytkej miske alebo miske.
Do marinády vložte prúžky tempehu a dbajte na to, aby bol každý kúsok dobre obalený. Tempeh nechajte marinovať aspoň 15 minút.
Olej rozohrejte vo veľkej panvici na strednom ohni. Keď je olej horúci, pridajte naň marinované prúžky tempehu.
Tempeh varte 3-4 minúty z každej strany, alebo kým pásiky nie sú chrumkavé a skaramelizované.
Po uvarení vyberte tempeh z panvice a osušte ho na papierových utierkach, aby ste odstránili prebytočný olej.
Vaša vegánska tempehová slanina je teraz pripravená na podávanie! Pridajte ju do svojich obľúbených receptov na neskorú večeru, šalátov, sendvičov alebo ju jedzte priamo z panvice.