Zdroj: Pixabay
Ako vyrobiť hladké krémové arašidové maslo
Vôňa čerstvo opražených arašidov, ktorá sa šíri z kuchyne, je jedným z najjednoduchších pôžitkov v mojom kulinárskom svete. Konečným výsledkom je bohaté, zdravé a veľmi krémové arašidové maslo. Bez zbytočných prísad a cukrov, ktoré sú prítomné v komerčných značkách, je toto domáce arašidové maslo zdravšou a rovnako chutnou alternatívou.
Ingrediencie
- 2 poháre nesolené arašidy
- 11⁄2 pl Arašidový olej
- štipka soli
- 11⁄2 pl Med alebo javorový sirup, voliteľné
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 180 °C . Arašidy rovnomerne rozložte na plech na pečenie. Udržujte ich v jednej vrstve, aby sa rovnomerne upiekli.
Arašidy pražte v predhriatej rúre asi 10 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a aromatické. Počas tohto procesu je dôležité ich sledovať, pretože každá rúra je jedinečná a môžu sa rýchlo spáliť.
Keď sú dobre opečené, nechajte ich trochu vychladnúť. Arašidy by mali byť teplé, nie horúce. Je to veľmi dôležité, pretože priveľké teplo môže spôsobiť, že sa olej počas procesu miešania príliš rýchlo oddelí, čo ovplyvní hladkosť masla.
Teraz prejdeme k fáze miešania. Ak chcete získať arašidové maslo, vyhraďte si asi 1/4 šálky arašidov. Zvyšok preložte do výkonného mixéra alebo kuchynského robota. Spracovávajte ich 1 minútu a potom zoškrabte steny misy.
Pokračujte v spracovaní a pomaly pridávajte olej. Začnite s 1 polievkovou lyžicou a v prípade potreby pridajte viac. Arašidy sa zmenia z omrviniek na suché guľôčky a získajú konzistenciu krémového arašidového masla. V prípade potreby pridajte štipku soli a sladidlo. Tu sa môže prejaviť vaša osobná chuť! Krémovosť, slanosť a sladkosť si môžete upraviť podľa svojich predstáv. Ak chcete chrumkavú verziu, teraz je ten správny čas vmiešať do nej rezervované arašidy.
Domáce arašidové maslo preložte do vzduchotesnej nádoby, pri izbovej teplote vydrží čerstvé dva týždne. Ale úprimne, moje nikdy nevydržalo tak dlho, pretože sa zdá, že si nachádza cestu do smoothies, na toasty a najčastejšie priamo do mojich úst po lyžičkách!