Zdroj: Pixabay: anialaurman
"Alsaský choucroute" - mäso s kyslou kapustou
Ako človek, ktorý prekročil nemecko-francúzske hranice, som si vo Francúzsku často pochutnával na choucroute. Potom som začal toto lahodné tradičné jedlo z Alsaska pripravovať doma pre svoju rodinu a priateľov, až kým som recept nezdokonalil. Nádherná zmes kyslej kapusty, pikantných chutí a výdatného bravčového mäsa je jednoducho neodolateľná.
Ingrediencie
- 1 kg Kyslá kapusta, odkvapkaná
- 600 g bravčový bôčik
- 500 g Frankfurtské párky
- 500 g zemiaky
- 2 Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 bobkové listy
- 4 Klinčeky
- 1 ČL Semená rasce
- 500 ml slepačieho bujónu
- 250 ml Biele víno (Rizling rýnsky)
- 2 Tablespoon slnečnicový olej
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu receptu na alsaský choucrute musíte najprv nakrájať bravčový bôčik na plátky hrubé približne 2 cm. Cibuľu a strúčiky cesnaku ošúpeme a nakrájame nadrobno. (Tip: Aby sa cibuľa ľahšie lúpala, nechajte ju predtým 15 minút v chladničke).
Vo veľkom hrnci rozohrejte olej a bravčový bôčik na ňom opekajte, kým nezíska peknú zlatohnedú farbu. Je dôležité, aby bolo mäso dobre opečené, pretože tak získa veľkú chuť.
Teraz pridajte cibuľu a cesnak a krátko ich orestujte, kým nezmäknú.
Pridajte scedenú kyslú kapustu, bobkový list, klinčeky, rascu, biele víno a kurací vývar. Osolíme a okoreníme, ale so soľou opatrne, pretože kyslá kapusta je už osolená!
Prikryte a varte na miernom ohni približne 1,5 hodiny. Počas tejto doby sa kyslá kapusta varí a absorbuje všetky chute.
Medzitým ošúpte zemiaky a uvarte ich v samostatnom hrnci, kým nie sú mäkké.
Po 1,5 hodine pridajte klobásy do hrnca s kyslou kapustou a varte ďalších 15 minút, kým sa neprehrejú.
Alsaský choucroute podávajte tak, že na taniere naaranžujete zemiaky a kyslú kapustu a ozdobíte ich klobásami a plátkami bravčového brucha. Vychutnajte si jedlo!