Arašidový cheesecake s belgickou čokoládou
Ten pocit, keď nechceš moc kalorický koláč, ale žiada sa ti sladké? Určite vyskúšaj tento cheesecake. Osvedčenou alternatívou klasického korpusu je lavaš od @lavas_zdravychlieb, ktorý si pripravíš za 2 minúty. Poďme spolu na arašidový cheesecake v zdravšom prevedení.
Ingrediencie
Budeme potrebovať
- 1 plát bio celozrnného lavaša od lavas_zdravychlieb
- 250 g mascarpone
- 250 g tvaroh jemný
- 2 kus domáce vajíčka
- 3 polievková lyžica NUTLOVE White Choco Peanut od allnutritioncz
- 1 polievková lyžica špaldová hladká múka
- 50 g kokosového cukru
- 30 g bielej belgickej čokolády
Poleva
- menšia hrsť belgickej mliečnej čokolády
- trochu plnotučného mlieka
Najnovšie letáky
Postup
Začíname lavašom. Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 20cm. Vystrihneme si 2 totožné kruhy s priemerom 22cm, “korpus” by mal pripomínať klasický sušienkový, na ktorý nalejeme plnku. Korpus sme sa rozhodli natrieť domácou nutellou, ktorá dodá korpusu vláčnosť.
Korpus pečieme 10min/180. Plnku si pripravíme z mascarpone, tvarohu, masla, cukru, bielej čokolády, vajíčok a múky. Suroviny si zľahka rozmixujeme a vylejeme na pripravený, vopred upečený korpus. Cheesecake pečieme 55/150. Je dôležité ho nechať odležať v chladničke cez noc. Na druhý deň pripravíme polevu a ozdobujeme podľa vlastnej fantázie a chuti. V našom prípade je to physalis a opražené arašidy. Nám chutil.. pripravte si ho aj vy a dajte mi vedieť 🤗.