REKLAMA

Zdroj: evgenyb from Getty Images

Artičoková polievka

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 8 artičok Pridané do
  • 1 biela cibuľa Pridané do
  • 1 Stredná zemiak Pridané do
  • 1 litrov zeleninový vývar Pridané do
  • 50 gramy maslo Pridané do
  • 50 gramy Nastrúhaný parmigiano reggiano Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Očistiť artičoky a nechať ich vo vode s citrónom, aby nezhnedli.

2. Krok

Medzitým, nakrájajte cibuľu a opražte ju v panvici s maslom.

3. Krok

Pridajte artičoky a kocky zemiakov, nechajte zlato hnedé niekoľko minút a potom zakryte zeleninovým vývarom.

4. Krok

Variť na strednom ohni približne 30 minút alebo kým artičoky a zemiaky nie sú mäkké.

5. Krok

Odstráňte z ohňa a rozmixujte ponorným mixérom, kým nezískate hladký krém.

6. Krok

Pridajte nastrúhaný parmezán, dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením.

7. Krok

Podávajte teplý krém z artyčokov, s trochou extra panenského olivového oleja a posypte parmezánom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov