REKLAMA
Zdroj: evgenyb from Getty Images
Artičoková polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 8 artičok
- 1 biela cibuľa
- 1 Stredná zemiak
- 1 litrov zeleninový vývar
- 50 gramy maslo
- 50 gramy Nastrúhaný parmigiano reggiano
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Očistiť artičoky a nechať ich vo vode s citrónom, aby nezhnedli.
2. Krok
Medzitým, nakrájajte cibuľu a opražte ju v panvici s maslom.
3. Krok
Pridajte artičoky a kocky zemiakov, nechajte zlato hnedé niekoľko minút a potom zakryte zeleninovým vývarom.
4. Krok
Variť na strednom ohni približne 30 minút alebo kým artičoky a zemiaky nie sú mäkké.
5. Krok
Odstráňte z ohňa a rozmixujte ponorným mixérom, kým nezískate hladký krém.
6. Krok
Pridajte nastrúhaný parmezán, dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením.
7. Krok
Podávajte teplý krém z artyčokov, s trochou extra panenského olivového oleja a posypte parmezánom.