REKLAMA

Bešamelová omáčka

REKLAMA
Bešamel – základná biela omáčka: Ako ju pripraviť bez jedinej chybičky?

Recept nájdeš v tomto článku

Bešamel – základná biela omáčka: Ako ju pripraviť bez jedinej chybičky?

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 50 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 50 g múka Pridané do
  • 15 g zemiaková múka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Z múky a masla pripravíme zápražku. Keď je hotová, do hrnca pridáme mlieko izbovej teploty, soľ a korenie. Zmes varíme asi 15 minút. Keď omáčka zhustne, precedíme ju cez jemné sitko.

2. Krok

Podávame ju ako prílohu k mäsku, môžeme ju tiež použiť ako základ omáčok, polievok a tiež na prípravu lazaní. Ak chceme pripraviť light verziu bešamelu, múku s maslom nahradíme celozrnnou múkou a hroznovým olejom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov