REKLAMA
Bešamelová omáčka
REKLAMA
Recept nájdeš v tomto článku
Bešamel – základná biela omáčka: Ako ju pripraviť bez jedinej chybičky?
Ingrediencie
porcií
6
- 500 ml mlieko
- 50 g zmäknuté maslo
- 50 g múka
- 15 g zemiaková múka
- soľ
- mleté čierne korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Z múky a masla pripravíme zápražku. Keď je hotová, do hrnca pridáme mlieko izbovej teploty, soľ a korenie. Zmes varíme asi 15 minút. Keď omáčka zhustne, precedíme ju cez jemné sitko.
2. Krok
Podávame ju ako prílohu k mäsku, môžeme ju tiež použiť ako základ omáčok, polievok a tiež na prípravu lazaní. Ak chceme pripraviť light verziu bešamelu, múku s maslom nahradíme celozrnnou múkou a hroznovým olejom.