REKLAMA
Bezkonkurenčne najlepší perník na svete
Tento perník vydrží mäkučký a šťavnatý aj týždeň, ale verím tomu že nikomu nevydrží tak dlho keď ho ochutná. 😋
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
- 3 kus vajce
- 1 hrnček kokosový cukor
- 1 čajová lyžička škorica
- 2 polievková lyžica kakao
- 3 polievková lyžica lekvár
- 2 hrnčeky špaldová múka
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 bal kypriaci prášok
- 2 hrnčeky mlieko
- 0.8 hrnček olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Vo väčšej miske si vyšľaháme (môžeme miešať aj ručne) vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár. Spojíme. Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej.
2. Krok
Všetko dobre spojíme a vylejeme na vymastený plech (cca 42x32 cm) a pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút (záleží od veľkosti plechu). Upečený koláčik potrieme podľa svojej chuti lekvárom a rozpustenou čokoládou.