Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Bezlepkové halušky s bryndzou
Tradičné slovenské halušky s bryndzou ale v bezlepkovej variante.
Ingrediencie
- 500 g bezlepkovej haluškovej múky
- 4 ks vajcia
- 200 g bryndze
- 200 ml kyslej smotany
- 4 strúčiky cesnaku
- Soľ podla chuti
- 150 g Slaniny
- pažítka
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme cesto na halušky. Do misy dáme múku, pridáme štyri vajcia a soľ podľa chuti.
Zmes vymiešame a necháme odpočívať približne 15 minút. Potom múku premiešame s vajíčkami .
Vznikne haluškové cesto, ktoré hádžeme pomocou haluškára do vriacej osolenej vody.
Halušky varíme približne 7 minút pokiaľ nevyplávajú na vrch.
Po uvarení halušky scedíme.
Na panvici si opražíme jemne pokrájanú slaninu. Keď je slanina opečená, pridáme pretlačený cesnak a na malé kúsky pokrájanú bryndzu, ktorú rozmiešame do polotekutej konzistencie.
Hotovú zmes prelejeme cez halušky a pridáme kyslú smotanu, jemne premiešame.
Halušky môžeme podávať s nakrájanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou.