REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť

Bezlepkové halušky s bryndzou

Tradičné slovenské halušky s bryndzou ale v bezlepkovej variante.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g bezlepkovej haluškovej múky Pridané do
  • 4 ks vajcia Pridané do
  • 200 g bryndze Pridané do
  • 200 ml kyslej smotany Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • 150 g Slaniny Pridané do
  • pažítka Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme cesto na halušky. Do misy dáme múku, pridáme štyri vajcia a soľ podľa chuti.

2. Krok

Zmes vymiešame a necháme odpočívať približne 15 minút. Potom múku premiešame s vajíčkami .

3. Krok

Vznikne haluškové cesto, ktoré hádžeme pomocou haluškára do vriacej osolenej vody.

4. Krok

Halušky varíme približne 7 minút pokiaľ nevyplávajú na vrch.

5. Krok

Po uvarení halušky scedíme.

6. Krok

Na panvici si opražíme jemne pokrájanú slaninu. Keď je slanina opečená, pridáme pretlačený cesnak a na malé kúsky pokrájanú bryndzu, ktorú rozmiešame do polotekutej konzistencie.

7. Krok

Hotovú zmes prelejeme cez halušky a pridáme kyslú smotanu, jemne premiešame.

8. Krok

Halušky môžeme podávať s nakrájanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov