REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Bezlepkové halušky
Recept na bezlepkové bryndzové halušky. Skvelá voľba pre tých, ktorí majú intoleranciu na lepok.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 400 g zemiak
- 240 g bezlepková múka
- 2 ks vajce
- 250 ml bryndza
- 100 ml kyslá smotana
- slanina
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Zemiaky oškrábeme a nastrúhame na jemno.
2. Krok
Zamiešame k ním vajíčka so soľou a múkou.
3. Krok
Múky prisýpame podľa potreby, tak aby vzniklo hustejšie cesto.
4. Krok
Dáme zovrieť vodu, ktorú osolíme a pomocou haluškára hádžeme halušky do vody.
5. Krok
Takto pripravené bezlepkové halušky varíme zhruba 10 minút, pokiaľ nevyplávajú na povrch.
6. Krok
Halušky po uvarení scedíme a prepláchneme teplou vodou.
7. Krok
Halušky zmiešame s kyslou smotanou a bryndzou.
8. Krok
Môžeme podávať s opraženou slaninkou.