REKLAMA
Zdroj: Canva
Bezlepkový marhuľový koláč
Bezlepkový marhuľový koláč je vynikajúci letný dezert plný sviežej chuti, ktorý si môžu vychutnať aj ľudia trpiaci intoleranciou na lepok.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 200 g mletých mandlí
- 200 g mletých vlašských orechov
- 100 g krupicového cukru
- 1 kypriaci prášok do pečiva bez lepku
- štipka soli
- 4 ks vajcia
- 100 ml olivového oleja
- šťava z citróna
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 400 g čerstvých marhúľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešajte mleté mandle s mletými vlašskými orechmi, pridajte cukor, kypriaci prášok a štipku soli.
2. Krok
Vo veľkej miske vymiešajte vajcia, pridajte olivový olej, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt a dobre premiešajte. Pridajte suchú zmes a premiešajte.
3. Krok
Vymastite pekáč a poprášte ho mandľovými orechmi. Vylejte do neho cesto.
4. Krok
Na vrch umiestnite na polovicu nakrájané marhule.
5. Krok
Bezplepkový marhuľový koláč pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30-35 minút.