REKLAMA

Bielková roláda

Bielková alebo inak povedané rolovana pavlova si vaše chuťové poháriky určite obľubi :)

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16
  • 6 kus vaječné bielka Pridané do
  • 430 g cukor Pridané do
  • 1 polievková lyžica Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 1 pl vínny ocot Pridané do
  • 65 g mandľové plátky Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 250 ml šľahačka Pridané do
  • 250 g jahoda Pridané do
  • čučoriedky na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Bielka začneme šľahať na nižších otáčkach a postupne asi po 2 minútach šľahania pridáme po lyžičkách 330 g cukru a šľaháme do hustej a lesklej konzistencie asi 10 minút. Pred koncom pridáme vínny ocot a zlatý klas.

2. Krok

Nanesieme na papierom vystlaný plech o štandardnej veľkosti a posypeme lupienkami mandlí. Pečieme asi 12 minút pri teplote 180 stupňov a následne znížime na 160 stupňov a dopekáme ešte 20 minút. Po upečení pretočíme, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Necháme vychladnúť.

3. Krok

Medzi tým si pripravíme krém: vyšľaháme smotanu a osobitne mascarpone – spojíme (ja sladidlo nepridávam, nakoľko cesto je dosť sladké a krém sladkosť pekne neutralizuje). Krém natrieme do ¾ na plát cesta.

4. Krok

Ukladáme jahody a jahodový rozvar, ktorý pripravíme varením jahôd so zvyšným cukrom asi 20 minút. Rolujeme a necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov