Bielková roláda
Bielková alebo inak povedané rolovana pavlova si vaše chuťové poháriky určite obľubi :)
Ingrediencie
- 6 kus vaječné bielka
- 430 g cukor
- 1 polievková lyžica Zlatý klas (prášok)
- 1 pl vínny ocot
- 65 g mandľové plátky
- 250 g mascarpone
- 250 ml šľahačka
- 250 g jahoda
- čučoriedky na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Bielka začneme šľahať na nižších otáčkach a postupne asi po 2 minútach šľahania pridáme po lyžičkách 330 g cukru a šľaháme do hustej a lesklej konzistencie asi 10 minút. Pred koncom pridáme vínny ocot a zlatý klas.
Nanesieme na papierom vystlaný plech o štandardnej veľkosti a posypeme lupienkami mandlí. Pečieme asi 12 minút pri teplote 180 stupňov a následne znížime na 160 stupňov a dopekáme ešte 20 minút. Po upečení pretočíme, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
Medzi tým si pripravíme krém: vyšľaháme smotanu a osobitne mascarpone – spojíme (ja sladidlo nepridávam, nakoľko cesto je dosť sladké a krém sladkosť pekne neutralizuje). Krém natrieme do ¾ na plát cesta.
Ukladáme jahody a jahodový rozvar, ktorý pripravíme varením jahôd so zvyšným cukrom asi 20 minút. Rolujeme a necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.