REKLAMA
Bolonské špagety
Vynikajúce bolonské špagety na lenivé dni. Rýchly a jednoduchý recept.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g mleté hovädzie mäso
- 4 paradajka
- 1 mrkva
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 Cibuľa
- olivový olej
- 1 konzerva paradajkový pretlak
- soľ a korenie
- bazalka
- parmezán
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku a prelisované strúčiky cesnaku. Cesnak pridáme o niečo neskôr, keď už je cibuľka mäkšia. Následne pridáme nastrúhanú mrkvu a restujeme asi 3 minúty.
2. Krok
Potom pridáme mleté mäso a pečieme, kým sa nezatiahne. Za stáleho miešania pridávame korenie, soľ a nasekanú bazalku. K orestovanému mäsu pridávame nakrájané 4 veľké paradajky s paradajkovým pretlakom a dôkladne premiešame. Necháme variť, kým nebude mrkva úplne mäkká.
3. Krok
Vo veľkom hrnci si uvaríme špagety podľa návodu na obale. Servírujeme preliate omáčkou a posypané parmezánom. Tieto bolonské špagety sú vhodné aj pre deti.