REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Božský slivkový koláč
Božský slivkový koláč s posýpkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 4 ks vajce
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 hrnček oleja
- 1 hrnček vlažného mlieka
- 1 hrnček hladká múka
- 21⁄2 hrnček polohrubá múka
Ovocná zložka
- 30 ks sušené slivky
Posýpka
- 125 g maslo
- 1⁄4 hrnček krupice
- 1⁄4 hrnček kryštálový cukor
- 1 pl mletej škorice
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Pripravíme posýpku. Zmäknuté maslo vidličkou spracujeme spolu s cukrom, krupicou, škoricou. Vznikne nám tuhšia hmota, ktorú si odložíme do chladu. Posýpka sa nám tak bude neskôr lepšie drobiť.
2. Krok
Slivky umyjeme, osušíme, odstránime kôstky, rozpolíme.
3. Krok
Celé vajcia si s cukrom vyšľaháme do hustej peny. K vaječnej pene pridáme vlažné mlieko a olej chvíľu jemne prešľaháme. Nakoniec pomaly zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vznikne nám hustejšie cesto. Plech na pečenie veľkostí vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme cesto.
4. Krok
Na cesto poukladáme kusy sliviek. Po celej ploche ešte rozdrobíme škoricovú posýpku. Koláč pečieme cca 25-30 minút.