Bravčová panenka s kukuričnou plackou
Tento víkend sme si pre vás pripravili nevšedný recept, ako pripraviť bravčovú panenku so zaujímavou prílohou, za nás môžeme povedať, že chute boli spolu naozaj skvelé.
Ingrediencie
- 2 vajcia
- múka
- kukurica
- petržlen
- soľ
- Čili
- korenie
- cesnakový prášok
- 250 g maslo
- sézamové semienko
- bravčová panenka
- cesnak
- 300 g parmezán
- horčica
- bujón
Najnovšie letáky
Postup
Do misky vysypeme kukuricu, pridáme 2 vajcia, hladkú múku, petržlenovú vňať , soľ a čili. Všetko zmiešame. Na masle placku z oboch strán opečieme. Na záver posypeme sezamovými semienkami.
Panenku si umyjeme, odblaníme. Na masle si panenku opekáme s prepolenou hlávkou cesnaku. Medzi tým si do menšej misky vysypeme parmezán, pridáme vňať, soľ, korenie a sušený cesnak. Všetko zmiešame. Po vytiahnutí, panenku natrieme francúzskou horčicou a obalíme v parmezánovej zmesi.
Na záver si pripravíme omáčku. Do panvice si dáme vývar, ktorý zohrejeme, pridáme horčicu, parmezán a na záver zjemníme maslom. Vyredukujem a omáčka je hotová.