REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Bravčové karé na šampiňónoch
Zapečené bravčové karé na šampiňónoch so zeleninovým šalátom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 700 g bravčové mäso
- 2 kl grilovacie korenie
- 2 kl soľ
- 500 g zemiak
- 2 pl majonéza
- 2 pl plnotučná horčica
- 3 ks Cibuľa
- huba
- olej
- mleté čierne korenie
- strúhaná mozzarella
- bravčová masť
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Bravčové karé umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré osolíme a posypeme grilovacím korením.
2. Krok
Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré posolíme a okoreníme.
3. Krok
Pripravíme si pekáč, ktorý vymastíme masťou. Ukladáme postupne vrstvu zemiakov, vrstvu mäsa.
4. Krok
Poslednú vrstvu mäsa potrieme zmesou, ktorú si pripravíme zmiešaním horčice s majonézou.
5. Krok
Na masti podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu so šampiňónmi a posypeme ňou mäso.
6. Krok
Nakoniec všetko posypeme strúhanou mozarellou a dáme prikryté alobalom zapiecť do trúby vyhriatej na 180°C približne na 45 minút. Pred koncom pečenia zložíme alobal, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.
Tak kare alebo panenka? A tie sampinony tam vobec nepasuju