REKLAMA
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,
Bravčové mäso na hrášku
Bravčové na hrášku a mrkve.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčové stehno
- 1 konzerva sterilizovaný hrášok
- 100 g baby mrkva
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá sladká červená paprika
- 1 ks Cibuľa
- rasca drvená
- 1 pl zemiakový škrob
- 2 pl olej
- 500 ml voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Bravčové mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na rezančeky. Cibuľu si očistíme a nakrájame na malé kúsky.
2. Krok
V hrnci si rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľu, keď je hnedá pridáme mäso. Posolíme, okoreníme, dáme rascu a poprášime mletou paprikou. Počkáme kým sa vydusí voda. Chvíľku opečieme.
3. Krok
Pridáme hrášok a baby mrkvu a podlejeme vodou. Dusíme do mäkka. Keď je mäso úplne hotové zahustíme šťavu.
4. Krok
V troške vody si rozmiešame solamyl a vlejem do omáčky, chvíľku spolu prevaríme. Podľa potreby ešte dosolíme a môžeme podávať.