REKLAMA
Zdroj: frederique wacquier from Canva
Bravčové mäso na hubách
Recept na chutné bravčové karé na hubách a so zemiakmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 gramov bravčového karé
- 500 gramov hub
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 ks Cibuľa
- soľ a čierne korenie
- 3 pl oleja
- 200 ml vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- petržlenovú vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bravčové mäso očistíme a nakrájame na kocky, ktoré posypeme soľou a korením.
2. Krok
Na panvici rozpálime olej a mäso opečieme zo všetkých strán do zlatista. Následne ho vyberieme a odložíme bokom.
3. Krok
Do panvice pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a orestujeme ich do zlatista.
4. Krok
Po chvíli k ním pridáme očistené a nakrájané huby.
5. Krok
Na panvicu vrátime mäso, podlejeme ho vývarom a dusíme pod pokrievkou približne 20 minút.
6. Krok
Potom prilejeme ešte smotanu a mäso dusíme dodatočných 10 minút.
7. Krok
Hotové bravčové mäso na hubách podávame so zemiakmi a ozdobené petržlenovou vňaťou.