REKLAMA
Zdroj: arfo from Getty Images
Bravčové mäso so šampiňónmi
Recept na bravčové mäso na smotane so šampiňónmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčového mäsa
- 500 g šampiňónov
- 1 kus Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 pl oleja
- petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky alebo plátky. Osolíme a okoreníme. V hrnci zohrejeme olej a mäso na ňom z každej strany dobre opečieme. Toto je veľmi dôležité pre šťavnatosť mäsa a tento krok by sme nemali vynechať.
2. Krok
Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno. Pridáme k mäsu a necháme chvíľku dusiť.
3. Krok
Šampiňóny umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Pridáme ich do hrnca k mäsu a cibuli. Necháme dusiť, kým šampiňóny neuvoľnia vodu.
4. Krok
Nakoniec prilejeme smotanu, premiešame a ešte chvíľku povaríme do mäkka. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.