REKLAMA
Zdroj: Freepik - stockking
Bravčové rebrá v paradajkovej omáčke
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčových rebier
- 2 cdas Rastlinného oleja
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 g Drvených paradajok v plechovke
- 2 cdas cukor
- 2 cdas jablčného octu
- soľ
- Korenie
- 1 cdta papriky
- čerstvá petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olej. Bravčové rebierka osolíme, okoreníme a opečieme na panvici z oboch strán dozlatista.
2. Krok
Bravčové rebrá vyberte z panvice a položte ich na tanier. Na tú istú panvicu pridajte cibuľu a cesnak a varte, kým nezmäknú. Tým sa zvýrazní chuť omáčky.
3. Krok
Pridajte rozdrvené paradajky, cukor, jablčný ocot a vložte ich do panvice. Varte asi 10 minút, kým omáčka mierne nezhustne.
4. Krok
Rebierka vráťte na panvicu a dobre ich potrite omáčkou. Dusíme hodinu a pol, kým mäso nezmäkne a ľahko odpadne od kosti.
5. Krok
Tesne pred podávaním posypte vrch čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.