Bravčové soté so šampiňónmi a kapustou
Recept od herca Vlada Müllera,,veľa krát som ho varila u nás je obľúbený,,vínko k tomu a je to anjelské papanie.
Ingrediencie
- 300 g bravčové stehno
- 300 g bravčová pečienka
- 100 g mandle nemusí byť
- 50 šampiňónov
- 1⁄2 kus hlávková kapusta
- 1 velký pór
- 1 pl majonéza
- sójová omáčka
- soľ
- olej
- štipľavé papričky nemusí byť
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové mäso nakrájame na rezance a posolíme.Vložíme ho do sklenenej nádoby, pridáme olej,sójovú omáčku, majonézu a poriadne premiešame. Môžeme nechať odležať pár hodín ,ale nemusíme. Na panvicu dáme troška oleja ,keď je horúci pridáme mäso. Opekáme ho asi 2-5 minút pokiaľ nezbelie.
Priložíme k nemu pokrájanú pečienku,,mäso po krajoch ,pečienka do stredu.
Pridáme kapustu nakrájanú na rezance, pór nakrájaný na kolieska a tiež šampiňóny buď čerstvé, alebo sterilizované.
Počkáme pokiaľ všetko zvláčnie,,dochutíme sójovou omáčkou,,dosolíme. Ak chceme štipľavé pridáme chilli papričky,,ak s mandľami tie si zvlášť poopekáme na panvici a pridáme do soté. Podávame s ryžou a vhodný drink k tomu je biele víno.