REKLAMA
Bravčové stehno na spôsob,,stroganov"
Nenáročný recept a veľmi chutný obed s hocijakou prílohou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 Cibuľa
- 1050 g bravčové stehno
- 70 g paradajkový pretlak
- 2 pl kečup
- 2 pl plnotučná horčica
- 2 pl worcesterská omáčka
- 210 g šampiňón
- 100 ml voda z uhorky
- 2 pl kyslá smotana
- 2 pl zemiakový škrob
- 900 ml voda
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na troške oleja si speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na rezance nakrájané mäso,soľ, korenie. Keď mäso zbelie,pridáme ku nemu ,kečup, pretlak ,horčicu, wolčester,vodu zo sterilizovaných uhoriek ,,dusíme a podľa potreby podlievame vodou.
2. Krok
Po zmäknutí mäsa pridáme nakrájané šampiňóny, môžeme použiť čerstvé ale aj z konzervy.
3. Krok
V troške vody si rozmiešame kyslú smotanu,zemiakový škrob a vlejeme k mäsku. Chvíľku spolu prevaríme, dochutíme a máme hotovo. Podávame s hocijkou prílohou,,zemiaky, ryža, cestoviny.