REKLAMA
Zdroj: fotek for Getty Images
Bravčový filet v listovom ceste
Perfektné jedlo pre elegantnú večeru: delikátny bravčový filet obalený v chrumkavom listovom ceste.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Vepřový filet
- 800 Gram bravčová panenka
- 1 ČL soľ
- 1 ČL čierne korenie
- 2 PL olivový olej
Listové cesto
- 1 Balenie lístkové cesto
- 1 šľahané vajce
Omáčka
- 200 Gram šampiňóny
- 1 Cibuľa Hodenej
- 200 Mililitre bieleho vína
- 200 Mililitre Slahka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Krok 1: Ochutenie bravčového filé a opekanie
2. Krok
Krok 2: Cesto rozložte na papier na pečenie a zabaľte doňho bravčový file
3. Krok
Krok 3: Rozšľahajte vajíčko a tým namažte listové cesto
4. Krok
Krok 4: Pripravený bravčový filet sa pečie v predhriatom rúre pri 200 stupňoch Celzia po dobu približne 25 minút
5. Krok
Krok 5: Kým je bravčový file v rúre, pripravte omáčku.
6. Krok
Krok 6: Champignony a cibule opražte na panvici, zalejte bielym vínom a zalejte smotanou
7. Krok
Krok 7: Nechať omáčku zredukovať a dochutiť soľou a korením
8. Krok
Krok 8: Odoberieme bravčový filet z rúry, necháme ho niekoľko minút odpočívať a potom ho krájame na plátky. Podávame s omáčkou