REKLAMA
Broskyňová galetka
Výborný recept na sviežu broskyňovú galetku doplnenú o džem a tvaroh.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 200 g hladká múka
- 50 g hnedý cukor
- 80 g maslo
- 2 pl voda
Plnka
- marhuľový džem
- 150 g hrudkový tvaroh
- 50 g tvaroh jemný
- proteínový puding v prášku / vanilkový
- 4 ks broskyňa
- vajce
- práškový cukor na posypanie (voliteľné)
- mandľové plátky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Múku zmiešame s cukrom a maslom izbovej tepoty, pridáme vodu a ručne vypracujeme cesto. Odložíme ho na 30 minút do chladničky.
2. Krok
Na plech rozložíme papier na pečenie, posypeme múkou a pripravené cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu.
3. Krok
Potrieme džemom cca 2cm od kraja nechávame „suché“.
4. Krok
V miske zmiešame tvarohy so sladidlom podľa chuti a navrstvíme na džem.
5. Krok
Broskyne nakrájame na plátky a poukladáme na tvarohovú vrstvu.
6. Krok
Okraje opatrne zahneme do stredu a popritláčame.
7. Krok
Vrch koláča potrieme vajíčkom, posypeme cukrom a plátkami mandlí.
8. Krok
Pečieme pri teplote 180 stupňov 45 minút.