REKLAMA
Broskyňová galetka

Broskyňová galetka

Výborný recept na sviežu broskyňovú galetku doplnenú o džem a tvaroh.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Cesto

  • 200 g hladká múka Pridané do
  • 50 g hnedý cukor Pridané do
  • 80 g maslo Pridané do
  • 2 pl voda Pridané do

Plnka

  • marhuľový džem Pridané do
  • 150 g hrudkový tvaroh Pridané do
  • 50 g tvaroh jemný Pridané do
  • proteínový puding v prášku / vanilkový Pridané do
  • 4 ks broskyňa Pridané do
  • vajce Pridané do
  • práškový cukor na posypanie (voliteľné) Pridané do
  • mandľové plátky Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Múku zmiešame s cukrom a maslom izbovej tepoty, pridáme vodu a ručne vypracujeme cesto. Odložíme ho na 30 minút do chladničky.

2. Krok

Na plech rozložíme papier na pečenie, posypeme múkou a pripravené cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu.

Broskyňová galetka - krok prípravy 1
3. Krok

Potrieme džemom cca 2cm od kraja nechávame „suché“.

Broskyňová galetka - krok prípravy 1
4. Krok

V miske zmiešame tvarohy so sladidlom podľa chuti a navrstvíme na džem.

Broskyňová galetka - krok prípravy 1
5. Krok

Broskyne nakrájame na plátky a poukladáme na tvarohovú vrstvu.

Broskyňová galetka - krok prípravy 1
6. Krok

Okraje opatrne zahneme do stredu a popritláčame.

Broskyňová galetka - krok prípravy 1
7. Krok

Vrch koláča potrieme vajíčkom, posypeme cukrom a plátkami mandlí.

8. Krok

Pečieme pri teplote 180 stupňov 45 minút.

Broskyňová galetka - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov