REKLAMA
Broskyňový koláč
Jednoduchý, chutný a rýchly na prípravu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Suroviny
- 180 g hladká múka
- 120 g kryštálový cukor
- 100 g maslo
- 2 vajce
- Štipka pravej vanilky
- 6 g kypriaci prášok do pečenia
Na vrch
- 5 broskyňa
- 30 g práškový cukor
- Štipka škorica
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
Maslo vyšľaháme s cukrom a s vanilkou. Pridáme vajíčka a múku vymiešanú s práškom do pečiva. Cesto nanesieme do formy, vystlanej papierom na pečenie. Ovocie nakrájame na plátky a navrstvíme na koláčik (čím viac, tým bude koláčik chutnejší, šťavnatejší). Posypeme s cukrom a pečieme pri teplote 180° približne 50 min.