REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1OCdHazyJV1ZBWSwjpQZ/c93a438907f8ebca75753b6a848962.jpeg)
Broskyňový koláč
Jednoduchý, chutný a rýchly na prípravu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Suroviny
- 180 g hladká múka
- 120 g kryštálový cukor
- 100 g maslo
- 2 vajce
- Štipka pravej vanilky
- 6 g kypriaci prášok do pečenia
Na vrch
- 5 broskyňa
- 30 g práškový cukor
- Štipka škorica
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
Maslo vyšľaháme s cukrom a s vanilkou. Pridáme vajíčka a múku vymiešanú s práškom do pečiva. Cesto nanesieme do formy, vystlanej papierom na pečenie. Ovocie nakrájame na plátky a navrstvíme na koláčik (čím viac, tým bude koláčik chutnejší, šťavnatejší). Posypeme s cukrom a pečieme pri teplote 180° približne 50 min.